Ne isplaćuju plaće

Porezna uprava javno objavljuje popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće (http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Neisplatiteljiplaca.aspx). Nažalost, taj popis je zaključan i ne može se statistički obrađivati (npr. nije moguće vidjeti ukupan broj radnika koji ne primaju plaće).
Ovdje možete preuzeti popis koji je otključan i obrađen u Excelu, tako da je pogodan za pregled i analizu:
Ne_isplacuju_place.xlsx (0,6 MB)

Na stranicama Porezne uprave stoji ova napomena:
Zakonom o zaštiti osobnih podataka propisano je, između ostalog, da se osobni podaci smiju prikupljati i dalje obrađivati (objavljivati) isključivo u slučajevima kada zakon to odredi. Temeljem navedenog, preuzimanjem i daljnjom obradom osobnih podataka sa navedenog popisa vrši se nedopuštena radnja protivna Zakonu o zaštiti osobnih podataka.”
Na prethodnom linku su podaci koji su samo otključani i sumirani, a preuzimanje ove datoteke, te svaku daljnju obradu i objavu činite na vlastitu odgovornost!

Excel datoteka je formirana na temelju popisa koji je preuzet sa stranica Porezne uprave dana 11.1.2015.

(uz http://www.hrt.hr/enz/poslovna-zona/268627/)

Jedna misao o “Ne isplaćuju plaće”

  1. Obrasca JOPPD Porezna uprava nema analitickih podataka o isplati place vec ima samo podatke o obvezama javnih davanja po osnovi place, – koji nisu isplatili place ali su prikazali isplatu place te su se zaduzili za javna davanja kao da su isplatili placu. Na osnovi prijave izvrsiti ce se dodatni nadzor i analiza podataka te ce se formirati posebna lista takvih poslodavaca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *